Skip to main content

Fria e-böcker och tidskrifter

Fria e-böcker och tidskrifter kan du använda fritt och hur mycket du vill.

Länkarna nedan tar dig till appar och hemsidor där du kan ta del av litteratur på både svenska och andra språk, vissa av dem behöver du ha ett lånekort hos biblioteken i Falkenberg för att använda: 

Bläddra

Kungliga biblioteket (KB) har lanserat appen Bläddra, med litteratur på språken romani chib och samiska.

Bläddra går att ladda ner till mobiler och surfplattor och är helt kostnadsfri för användaren. Den som vill läsa e-böckerna behöver inte heller skapa något konto eller logga in.

Här hittar du appen Bläddra:

Världens bibliotek

Världens Bibliotek är en digital tjänst. Här hittar du e-böcker och e-ljudböcker på flera språk.För att kunna använda tjänsten behöver du skapa ett konto med en e-postadress. Du behöver också en enhet (dator, platta eller smartphone) med internetuppkoppling eftersom du läser eller lyssnar på böckerna direkt i webbtjänsten (strömmande). Sedan kan du läsa och lyssna på så många böcker du vill.Pressreader

Pressreader erbjuder dagstidningar och tidskrifter från ett hundratal länder och på mängder av språk. Du behöver ett bibliotekskort hos oss för att använda tjänsten. 

Här nedan kommer två länktips på klassisker och andra äldre böcker där upphovsrätten gått ut och du kan ta del av gratis:

Litteraturbanken
Svenska klassiker och äldre böcker, som du kan läsa i webbläsaren eller ladda ner som pdf eller epub till din enhet. Här hittar du till exempel Selma Lagerlöf, Karin Boye, Hjalmar Söderberg och August Strindberg

Project Runeberg
Projekt Runeberg har funnits sedan 1992 och och jobbar med att förmedla klassisk nordisk litteratur genom fria e-böcker. Sidan är mestadels på engelska.